Noe du savner?

Noe du savner eller ikke finner på sidene? Ta kontakt.

Hjem » Spiller » Turneringer » Suzann Junior Challenge

Suzann Junior Challenge

Suzann Junior Challenge (SJC) ble arrangert for første gang i 2004 og ble umiddelbart en suksess. Etter 10 fantastiske år løftes Suzann Junior Challenge til en ny dimensjon.

Det betyr at det fra i år blir to turneringsformer – men fortsatt samme formål

Den delen av Suzann Junior Challenge som tidligere har vært spilt regionalt og lokalt, endrer form og navn til Suzann Skills Challenge og skal arrangeres i samarbeid med de regionale kompetansesentrene (RKS’ene, seks forskjellige områder i Norge). Endringen gjøres i en erkjennelse av at for mange unge utøvere sliter med grunnleggende basisferdigheter, og at utøverne på nivå hcp 18+ ikke bør konkurrere nasjonalt i en eliteturnering.

Suzann Skills Challenge skal være et konkurransekonsept med formål om å utvikle utøvere på nivået under de aller beste. Konseptet baserer seg på NGFs sportslige plan der øvelser for å oppnå bedre basisferdigheter er grunnlaget for en fortsatt god utvikling.

I samarbeid med RKS’ene skal det spilles åpne kvalifiseringer i løpet av august. Kvalifiseringene bygges opp med ulike øvelser på en slik måte at utøverne innenfor en aldersklasse konkurrerer på like vilkår. RKS’ene inkluderer øvelsene i sine regionssamlinger gjennom sesongen. Utøvere som ikke er kvalifisert til disse samlingene kan likevel trene på de samme øvelsene i egen klubb.

Suzann Junior Challenge forblir eliteturneringen og den nasjonale arena for aldersbestemt golf i Norge, men heretter kun med de aller beste utøverne.

I tillegg muliggjør dette at SJC kan spilles samme dag som Suzann Pro Challenge, noe som gir god eksponering for både utøverne og tilskuere.

Dato for kvalifisering til Suzann Skills Challenge i RKS’ene:

Kvalifisering til RKS-lagene i årets Suzann Skills Challenge vil foregå i forbindelse med samlinger i august. Hvert RKS har satt opp egne datoer og påmelding til de enkelte kvalifiseringene gjøres gjennom GolfBoxsidene til RKS’et.

Datoer for kvalifisering:
Sør-Østlandet – 12. august (NB! Dato endret fra 14. august)
Østlandet Øst – 13. august
Vestlandet Nord – 14. august
Midt-Norge - 14. august
Østlandet Vest – 15. august
Vestlandet Sør – 17. august

Øvelsene som brukes i kvalifiseringen kan skrives ut fra PDF’ene under.

Kontaktperson NGF:

Øystein Tamburstuen

Teamleder / Spill- og turneringskonsulent
Mobil: 902 12 484 Send e-post

Vedlagte filer

Suzann Junior Challenge 2014 - kvalifisering (pdf, 202 kb)
Wedge (pdf, 62 kb)
Longdriving (pdf, 54 kb)
Høy-lav (pdf, 63 kb)
Draw-fade (pdf, 64 kb)
Chip-putt (pdf, 56 kb)
Bunker (pdf, 62 kb)
Suzann Junior Challenge 2014 - informasjon (pdf, 218 kb)
Suzann Skills Challenge 2014 - informasjon (pdf, 271 kb)

SAMARBEIDSPARTNERE

Spille golfFor golfspillere og de som ønsker å bli det!Klubber og banerEn oversikt over norske golfklubber og -banerTurneringerFinn turneringer som er aktuelle for deg - uansett nivå.ToppidrettToppidrett og talentutvikling er et prioritert satningsområde.
OrganisasjonInformasjon og hjelpemidler for klubbdrift i Norge.TurneringerOversikt og informasjon om turneringerUtdanningInformasjon om kurs- og utdanningstilbudAktivitetHvordan skape en aktiv klubb?AnleggPlanlegging, bygging og drift av golfanlegg

Regionale kompetansesentra:

Midt-Norge:
Trondheim GK

Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag

Vestlandet Nord:
Fana GK

Hordaland, Sogn og Fjordane

Vestlandet Sør:
Sola GK

Rogaland, Vest-Agder

Sør-Østlandet:
Vestfold GK

Aust-Agder, Telemark, Vestfold

Østlandet Vest:
Oslo GK

Akershus vest, Buskerud, Oslo vest

Østlandet Øst:
Losby GK

Akershus øst, Hedmark, Oppland, Oslo øst, Østfold

For å forsøke å finne gode måter å stimulere og øke aktiviteten lokalt og regionalt, ble det i 2012 vedtatt å starte med å opprette seks regionale kompetansesentra (RKS) i Sør-Norge.

Les mer om RKS