Spill og konkurranser (6-12 år)

Spille golf

Selv om golfbanen er dårlig tilpasset er det viktig at barna får oppleve det å spille golf. Lag enkle baner tilpasset barnas slaglengde, flett spill inn i treningen og lag uhøytidelige konkurranser. Stjernejakt og Golfkarusellen er f.eks lavterskeltilbud hvor barn kan prøve golf i en uhøytidelig ramme.

Lag terminliste for aktuelle turneringer i eget område. Dette er kjent fra andre idretter og det øker sannsynligheten for turneringsdeltagelse. 

Konkurransetilbud

Å konkurrere er en del av idrettens egenart og en del av en naturlige utvikling. NGF ønsker et konkurransetilbud som stimulerer så mange som mulig til å blir i golfen så lenge som mulig. Konkurransetilbudet skal være i henhold til barneidrettsbestemmelsene.

Konkurranser i klubb

I starten legger man opp til aktiviteter som handler om introduksjon til konkurranser, med fokus på trygghet, glede og mestring. Barna skal utfordres til å konkurrere mot seg selv og sine egne ferdigheter, f. eks ved å bruke golfmerkene eller andre øvelser. Vi ønsker også at barna får prøve seg på spilleformer som minner om det de kommer å møte lengre frem. Barn- og juniorturneringer som inkluderer flere ulike nivåer, anbefales for de som føler seg trygge på det.

Klubben bør også lage en uhøytidelig turneringsseire, hvor man kan øve på å konkurrere. Disse kan spilles uten rangering, men skal samtidig oppleves som noe annet enn den ukentlige treningen.

Konkurranser utenfor egen klubb

Tilbudet for de som ønsker å konkurrere utenfor egen klubb er avhengig av hvor i landet man bor. I flere områder er det lokalt samarbeid i form av konkurranser for barn, Nabogolfen eller lignende.  Her kan man spille en annen bane med spillere fra andre klubber. Hvis det ikke finnes denne typen av samarbeid i ditt nærområde, ta kontakt med andre klubber og lag et opplegg.

Junior Tour er åpne klubbturneringer for jenter og gutter i alderen 9-19 år, uavhengig av tidligere turneringserfaring. Turneringene er inndelt i klasser etter kjønn, alder og ferdighetsnivå, og det er ulike spilleformer og banelengder tilpasset klassene. Junior Tour skal være en av møteplassene hvor spillere fra forskjellige klubber blir kjent med hverandre, konkurrerer mot hverandre og motiverer hverandre til å bli bedre golfspillere i et mestringsorientert miljø.

Til toppen