Spill og konkurranser

Skriv en kort introduksjon her. Ikke bli skremt av kodespråket over. Disse henter inn sidetittel og ingress automatisk fra innstillingene lenger opp, men om du ønsker å skrive inn noe annet manuelt er det fritt frem. I seksjonen under kan du legge inn nedlastbare dokumenter. Om dette ikke er relevant på denne siden kan du holde over de tre strekene øverst til høyre i seksjonen og velge Delete layout.

Juniorene må spille mye på banen!

Det er morsomt å trene golf på treningsfeltet, men går det å sammenligne det med en god opplevelse ute på banen? Det er viktig at klubbene legger til rette for at juniorene skal komme seg ut på banen og faktisk spille golf - og det oftest mulig! Ingen trening kan måle seg med den erfaringen en ung spiller får av å faktisk spille golf, selvfølgelig for moro skyld, men også for læring og utvikling.

Den viktige konkurransen i hjemmeklubben

Vi tror at det er viktig at juniorene opplever at de driver med en idrett når de spiller golf, og i idrett konkurreres det. Det kan være et stort skritt å debutere i konkurransesammenheng på en ukjent bane med spillere man ikke kjenner. Det er derfor viktig med egne konkurranser på hjemmebane i regi av klubben. Klubbkonkurransene blir også en møteplass for alle juniorer i klubben uansett erfaring, ambisjoner og ferdighetsnivå.

Konkurranse i klubben gir en myk inngang i det å konkurrere for de nye spillerne og en ekstra mulighet for konkurransetrening for de erfarne.

Lag gjerne en egen «tour» med klubbkonkurranser og synliggjør disse i terminlisten.

Konkurranser utenfor egen klubb

Tilbudet for dem som ønsker å konkurrere utenfor egen klubb ser litt forskjellig ut avhengig av hvor i landet vi befinner oss. I noen områder finnes det samarbeid mellom klubber om lavterskel-konkurranser. Det som er felles for alle områder er Narvesen tour. Etter hvert som ferdighetene utvikles og viljen til å konkurrere i slagspill øker, finnes muligheten for å kvalifisere seg til den nasjonale touren, Srixon Tour.

Junior tour

Junior Tour er åpne klubbturneringer i golf for barn og juniorer og arrangeres av golfklubbene i hver region.

Alle jenter og gutter i alderen 9-19 år er velkommen til å delta på Junior Tour, uavhengig av tidligere turneringserfaring. Turneringene er derfor inndelt i ulike klasser etter kjønn, alder og ferdighetsnivå, og det er ulike spilleformer og banelengder tilpasset klassene.

Junior Tour skal være en av møteplassene hvor spillere fra forskjellige klubber blir kjent med hverandre, konkurrerer mot hverandre og motiverer hverandre til å bli bedre golfspillere i et mestringsorientert miljø.

Her finner du mer informasjon om Junior Tour.

Srixon tour

Srixon Tour er den øverste turneringsserien for juniorer i Norge. Srixon Tour skaper en god arena for utvikling og forbereder spillerne på internasjonal turnerings-deltagelse.
Turneringer på Srixon Tour teller på den internasjonale amatørrankingen og gir dermed et bedre grunnlag for norske spillere til å få erfaringer internasjonalt.

Les mer om Srixon Tour her

Lag NM junior

Lag NM junior spilles i en jente- og en gutteklasse og består av divisjoner og avdelinger.

Lag NM junior for gutter består av divisjoner og avdelinger med 16 lag i hver avdeling. Den øverste divisjonen heter Lag NM junior, deretter følger 1. divisjon jr. og 2. divisjon jr. med 3 regionale avdelinger.

Lag NM junior for jenter består av divisjoner og avdelinger med 8 lag i hver avdeling. Den øverste divisjonen heter Lag NM junior, deretter følger 1. divisjon jr. og 2. divisjon jr. med regionale avdelinger.

"Foreldrevettregler" for golfturneringer
  1. Sett deg godt inn i regler og bestemmelser som gjelder for turneringen
  2. Respekter turneringsarrangør, turneringsleder og dommer og deres avgjørelser.
  3. I samtlige juniorturneringer gjelder caddieforbud. Dette inkluderer også råd og hjelp til spilleren (Se Regelboken - definisjon av caddie og Regel 8 – råd)
  4. Hold god avstand til spillerne på banen (min. 10 m). Hold også god avstand til utslagssteder, fairways og greenområder.
  5. Hvis du hjelper til å lete etter baller – let etter alle spillernes baller.
  6. Kommunikasjon med spiller og overlevering av mat og klær må skje uten å forstyrre spillet.
  7. Overlevering av golfutstyr (Se Regelboken - definisjon av Utstyr) skal godkjennes av dommer eller turneringsleder.
  8. Oppdages regelbrudd, skal foreldre / tilskuere ikke gripe inn, men informere dommer eller turneringsleder.
  9. Dommer / turneringsleder er eneste myndighet for regeltolkning.

Her kan du lese om turneringer som tilrettelegges av NGF.

Her kan du lese om å arrangere turneringer.

Til toppen