Formålet med tiltaket

Skape aktivitet og en god frivillighetskultur på klubbnivå.

Om prosjektet

Hver mandag i mai, juni, august og september har Bjaavann GK tilbud om Golf – Grønn Glede (GGG), og oppfølgingen gjøres på dugnad av frivillige fra klubben!

Deltakerne i GGG kommer primært fra klubbens samarbeidspartnere som er Energiverket og Huset i Kristiansand, Bymisjonen i Kristiansand, og Hjørnet i Vennesla. Klubben låner ut golfutstyr, og deltakerne sørger for gode sko og klær som passer til været. Frivillige fra golfklubben sørger for at alle får den veiledning og hjelp som de trenger, og er interessen til stede tilrettelegger klubben veien til golf kurs.

Frivillige fra klubben, definert som golfhjelpere, tar imot og tilrettelegger den ukentlige GGG aktiviteten. Golfhjelperne forplikter seg til å stille opp en eller flere mandager i løpet av sesongen, alt organisert gjennom en vaktliste som blir satt opp etter tilbakemeldinger fra medlemmene. Spørsmålene som ble stilt var enkle: Stiller du som golfhjelper i 2018? Hvor ofte kan du ha vakter? Er det noen datoer du ikke kan ha vakt? Når frivilligheten organiseres på denne måten blir belastningen på hver enkelt akkurat så stor som de selv vil, og mange av klubbens medlemmer får et eierforhold til GGG.

Det er selvfølgelig ingenting som skjer av seg selv, heller ikke frivillighet, og for at dette systemet skal fungere krever det en dedikert og godt organisert leder på toppen. I Bjaavann GK er også han frivillig!

Kontaktperson

Per-Anders Havnes fra Bjaavann Golfklubb-Kristiansand

488 65 884
Samarbeidspartnere Alle våre samarbeidspartnere er medlem av NGF Club