Klimaendringer, vinterskader og robotteknologi er en del av innholdet når NGF inviterer til en egen anleggskonferanse under Golftinget 2021.

Publisert onsdag 22. september 2021

Fagdagen innleder tre innholdsrike dager på Miklagard. Anleggskonferansen arrangeres i den ene av to plenumsaler på Lily Country Club fredag 19. november fra klokken 12.00. Og det hele starter med et langtidsvarsel fra Meteorologisk institutt.

De fleste av golfbanene i Norge ble bygd for over 30 år siden. Mye har forandret seg siden den gang, også klimaet. Endringer i været gir oss nye utfordringer, sier Pål Melbye, anleggsansvarlig i Norges Golfforbund.

Han håper at mange golfklubber ser nytten av å stikke fingeren i jorda og ta et langt blikk inn i framtiden.

Baneskjøtsel er en evig maraton. Sommeren 2018 fikk vi plutselig en lang tørkeperiode, noe vi også har hatt i år. Men når det først regner, er det villere og våtere enn før. I tillegg blir det varmere om høsten. Så hva kan vi vente oss framover? Og hvordan møter vi klimaendringene?

Noe er fortsatt som før. Vinteren kommer, og gresset må herdes for å overleve til neste vår. Den andre sesjonen på anleggskonferansen ser nærmere på forebygging av vinterskader.

I det pågående prosjektet «Icebreaker» har vi samlet ressursene for å finne ut hvordan vi best kan forebygge vinterskader i nordiske forhold. Under fagdagen vil deltagerne få vite mer om hva som skal til for å møte vinteren på en optimal måte, forklarer Melbye.

Den plutselige golfboomen har også endret hverdagen for banemannskapene i et stadig mer aktivt Golf-Norge.

Med tusenvis av nye spillere og en dobling av aktiviteten har mange baner utvidet starttidene. Du kan nå booke tid fra klokken seks hver morgen, og det gjør arbeidsdagen lengre og tøffere for greenkeeperne. Det er snart ikke tid igjen til å vedlikeholde anleggene, poengterer Melbye.

Utviklingen innen automasjon og robotteknologi er derfor et svært interessant tema. Den tredje bolken på konferansen vil gi deltagerne siste nytt om moderne anleggsdrift.

Riktig og effektiv skjøtsel blir viktig i åra som kommer, og roboter er en del av framtiden. Vi håper at mange vil komme og høre på, sier Pål Melbye.

Er dere meldt på til Golftinget 2021? Det er stor pågang, og plassene fylles opp.

Her finner du mer informasjon og påmelding.

Kontakt

Pål Melbye

Anleggssjef 908 20 190 e-post
Samarbeidspartnere Alle våre samarbeidspartnere er medlem av NGF Club