Fredag 19. november blir det trenerkonferanse på Lily Country Club. NGF håper å tiltrekke seg både ansatte og frivillige ressurser.

Publisert onsdag 22. september 2021

Golftinget 2021 innledes med en egen fagdag på Lily Country Club. I to plenumsaler og seks konferanserom har NGF satt sammen en rikholdig meny til Golf-Norge. Og trenerrollen har fått størst plass av alle.

Påmeldingene speiler aktiviteten i klubbene. Mange kommer med både ansatte, tillitsvalgte og frivillige. Og på fagdagen kan de virkelig boltre seg i interessante og nyttige innslag, forteller prosjektleder Lise Bjørnstad i NGF.

Trenerkonferansen vil foregå i den ene av to plenumsaler hele dagen. Det er lagt opp til et program som tar for seg både rekruttering og utvikling, bredde og toppsatsing.

I de første programpostene vil vi fortelle om den reviderte modellen for trenerutdanning, lanseringen av «Juniorløftet», erfaringene med «Golfjentene» og trekke opp linjene fra Future Camp til Team Norway. Dette er viktige satsinger for oss, forklarer trenerutviklingsansvarlig Vegard Andreas Haugen.

Etter lunsj vil forfatter og foredragsholder Jan Spurkeland overta mikrofonen. Spurkeland har over 30 års erfaring med ledertrening og organisasjonsutvikling. På fagdagen vil han snakke om relasjonsledelse.

Med releasjonskompetanse tar du vare på mennesker i utvikling. Det handler først og fremst om det, understreker foredragsholderen.

Hvordan skaper vi motivasjon og engasjement i treningsgruppa? Hvordan utløser vi energien hos den enkelte?

Det spiller ingen rolle om du er trener på bredde- eller toppnivå. Uten relasjonskompetanse får du ikke tent den gnisten som du trenger for å skape utvikling, sier Spurkeland.

Det er et tema som også golfforbundet er opptatt av. Ikke bare for å skape en ny Viktor eller Tutta, men også store og gode klubbmiljøer.

De to siste sesongene har tusenvis av mennesker strømmet til golfen. Tidligere aktive har meldt seg inn igjen. Utfordringen nå er å gjøre nye golfere til varige medlemmer. Og det er en utfordring også til trenerne, sier Haugen.

Trenerkonferansen på Lily Country Club avsluttes med et dypdykk i biomekanikk, hvor Dr. Scott Lynn skal ta for seg ett av golfidrettens heteste samtaleemner. Hvordan kan vi alle slå lenger?

Det handler om fart, og fart er sexy, smiler Vegard Andreas Haugen.

Alle som spiller golf drømmer om å få ballen til å fly, gjerne 40 meter lenger, og hemmeligheten ligger i bakken. Du må sparke fra! Og Swing Catalyst har utviklet teknologi som kan måle denne kraften.

Er dere meldt på til Golftinget 2021? Det er stor pågang, og plassene fylles opp.

Her finner du mer informasjon og påmelding.

Kontakt

Vegard Andreas Haugen

Trenerutviklingsansvarlig 952 79 869 e-post
Samarbeidspartnere Alle våre samarbeidspartnere er medlem av NGF Club