Styret i Norges Golfforbund har bestemt seg: Norgesmesterskapet i 2022 skal spilles på Gamle Fredrikstad GK.

Publisert tirsdag 2. februar 2021

Avgjørelsen ble tatt i styremøtet sist uke. Søkerklubbene ble informert om beslutningen før helgen.

Det var naturligvis en veldig hyggelig beskjed å få. Vår 18-hullsbane fyller ti år neste sommer. Et norgesmesterskap er en flott måte å markere jubileet på, sier Oddrun Skår, leder i Gamle Fredrikstad GK.

Stort hjelpekorps

Den driftige Østfold-klubben har gode erfaringer som turneringsarrangør. Ved to anledninger har banen tatt imot Nordic League. Senest i fjor ble junior-NM avholdt her.

Det er stor en jobb å arrangere turneringer som dette, men vi har banemannskap og tillitsvalgte som synes det er stas. De siste gangene har vi hatt venteliste for å bidra som frivillig, forteller Skår.

Tilbakemeldingene fra medlemmene er entydige. Turneringer bygger stolthet og samhold. Klubbmiljøet vokser, og det samme gjør dugnadsgjengen som holder det gående året rundt.

Golf er idrett

Vi har fantastisk gjeng her som står på hver eneste dag for å utbedre anlegget. Det er også flere positive sider ved å arrangere turneringer som NM. Det er viktig å fortelle omverden at vi driver idrett her, fastslår lederen.

Hun er trygg på at NM 2022 er i gode hender.

Banen skal være bra. Arrangementet har vi kontroll på. Samtidig tror vi det er mulig å dra en del publikum. Det er mye folk i Gamlebyen og Fredrikstad-området om sommeren. Det kan vi dra nytte av, sier Oddrun Skår.

NGF opplyser: Oddrun Skår er styremedlem i Norges Golfforbund. Som følge av sin inhabilitet i saken, deltok hun ikke i tildelingen av NM 2022.

Samarbeidspartnere Alle våre samarbeidspartnere er medlem av NGF Club