Jan-Paul Brekke er sosiolog, forsker og komiker - og lidenskapelig golfer. I vårt direktesendte Golfforum lørdag 7. november vil han dele sine tanker og funn om golf, arbeidslivet og folks levevaner etter Covid-19.

Publisert fredag 30. oktober 2020

Hvorfor har golfaktiviteten blomstret under koronasituasjonen? Og hva kan vi forvente i året som kommer? For livet etter Covid-19 blir trolig aldri det samme.

For folk som er heldige og kan jobbe hjemmefra har det åpnet seg nye muligheter. Fleksibilitet, mindre pendling og færre jobbreiser har gitt mer tid til golf og større aksept for golf på hjemmebane, forklarer Brekke.

For hjemmekontor gir ikke bare mer tid til fritidsaktiviteter. Det gir også mer tid til familieliv og kontordeling innenfor husets fire vegger. Det meste har slått positivt ut for golfsporten.

Far, mor og barn har fått mer tid til hverandre i den nye arbeidssituasjonen, og det er jo bra, sier sosiologen.

Men det betyr også at det kan bli nok tid sammen. Nå er det nok liksom. «Nå kan du gjerne gå ut av huset å spille golf i fem timer.» Det er ingen tvil om at golfen i 2020 har vært én av vinnerne.

Det store spørsmålet er hva som skjer videre. Jan-Paul Brekke er bare én av flere interessante foredragsholdere som på årets digitale Golfforum vil se inn i glasskula.

Påmeldingene strømmer nå inn til Golfforbundet. I flere klubber vil ansatte og frivillige samles på klubbhuset for å se sendingen i trygge rammer der smittevern er ivaretatt.

Vi går nå inn i den siste uka med forberedelser, og vi vil kontakte klubbene direkte med mer informasjon om Golfforum. Vi håper å få med oss flest mulig både til direktesendingen og i den etterfølgende faguka, sier prosjektleder Lise Bjørnstad.

Mer informasjon om Golfforum og faguka, samt fullstendig program finnes her.

Meld deg på Golfforum her.

Kontakt

Lise Bjørnstad

Spesialrådgiver golfens samfunnsverdi 419 00 062 e-post
Samarbeidspartnere Alle våre samarbeidspartnere er medlem av NGF Club