Store og viktige aktører i golfbransjen går sammen for å heve kvaliteten på norske golfbaner. Sammen etablerer de nå en norsk grunnutdanning for greenkeepere.

Publisert tirsdag 23. februar 2021

I samarbeid med Norwegian Greenkeepers Association (NGA) har NGF fått med seg tre samarbeidspartnere i et kunnskapsløft for norske baner.

Det innebærer at NGF og NGA i samarbeid med Felleskjøpet, Hako Ground & Garden og Syngenta kan tilby grunnutdanning for greenkeepere fra høsten 2021.

Fram til nå har alle som søker en utdanning som greenkeeper, måttet reise utenlands. De fleste fra Norge har tatt utdanningen i Skottland eller Sverige.

Det tradisjonelle norske utdanningsløpet for agronomer er fint for landbruk, men ikke nødvendigvis det beste for golf. Den nye utdanningen skal bli mer spisset med mål om å øke kvaliteten på norske baner.

Golf-Norge hadde et godt år i 2020. Med høy aktivitet og flere medlemmer har også inntektene økt. På mange baner investeres det nå i nytt utstyr og baneutbedringer. Det er bra, men det aller viktigste å investere i kunnskap og mennesker.

Med på laget er Hako Ground & Garden, Felleskjøpet og Syngenta. På hvert sitt område har de tre samarbeidspartnerne allerede en viktig rolle som leverandører til norske golfanlegg.

  • Hako Ground & Garden har over 300 ulike maskiner i sortimentet. Deres røde Toro-kjøretøy har lenge vært godt synlige i Golf-Norge. I tillegg driver Hako et omfattende service- og ettermarked for sine kunder.
  • Felleskjøpet, et samvirke eid av 44.000 bønder, har levert sunt bondevett i 125 år. Med sine råvarer, produkter og tjenester er de norsk landbruks viktigste leverandør av teknologi og driftsmidler.
  • Syngenta er en verdensledende jordbruksvirksomhet med 28.000 ansatte i 90 land. Fra sitt nordiske hovedkontor i København leverer selskapet frø og plantevern til golfbaner i hele Norden.

Sammen med NGA og NGF skal de tre samarbeidspartnerne gjennom utdanningen rekruttere flere greenkeepere og utvikle banemannskap med mer kunnskap.

Kontakt

Pål Melbye

Anleggssjef 908 20 190 e-post
Samarbeidspartnere Alle våre samarbeidspartnere er medlem av NGF Club