Andreas Halvorsen inn i Team Norway Golf

- Veldig glade for å ha med den nybakte norgesmesteren i golfforbundets toppidrettssatsing.

Norges Golfforbund har tatt ut Andreas Halvorsen (Larvik GK) til sin toppsatsing Team Norway Golf. 24-åringen spiller til daglig på den latinamerikanske PGA-touren, og tok nylig en overbevisende seier i NM på Miklagard GK.

– Vi er glade for at Andreas har takket ja til å bli med i Team Norway Golf. Fra sin første samling med oss som 12-åring har han vist en enorm drivkraft for å bli så god som mulig. Og han er fortsatt sulten på å utvikle seg videre, sier Øyvind Rojahn, toppidrettssjef i NGF.

Halvorsen flyttet til Tom Burnett Junior Golf Academy i Florida allerede som 16-åring. De neste to årene klatret den unge larviksgutten på juniorrankingen i USA, og valgte deretter å bli proff. Sesongen etter kvalifiserte han seg til den latinamerikanske PGA-touren.

¬ Vi får nok ikke sett Andreas så ofte som vi skulle ønske. Men han spiller golf på et veldig høyt nivå, har sterke og gode holdninger, kommer hjem hver sommer, og pandemien har lært oss at digitale verktøy fungerer bra i utviklingsarbeidet, poengterer Rojahn.

Også hovedpersonen ser fram til tettere kontakt på tvers av Atlanteren.

– Det blir gøy, jeg gleder meg. Jeg er stolt av å være en del av satsningen til golfforbundet, sier Andreas Halvorsen, og tror begge parter vil dra nytte av samarbeidet.

– Sportslig gir det meg tilgang til et apparat av gode trenere, som vil øke sjansene mine til å bli bedre. Samtidig har jeg to gode trenere rundt meg fra før, så forhåpentligvis tar jeg også med meg noe inn i laget.

Team Norway Golf er NGFs toppsatsing for profesjonelle utøvere som har som mål å etablere seg på høyt internasjonalt nivå. Utøvere på Team Norway får tilgang til golftrenere, fysioterapeut, fysisk trener, mentaltrener og lege. Utøvere kan i tillegg nyte godt av utstyrsavtaler med Abacus og Callaway.

– Samtidig legger vi til rette for felles treningssamlinger som vi håper at også Andreas kan delta på framover, sier toppidrettssjef Øyvind Rojahn.

Til redaksjonen:

Bilder av Andreas Halvorsen og Øyvind Rojahn kan lastes ned HER.
Alle foto krediteres B.Ward

For pressemeldinger fra NGF: http://www.golfforbundet.no/presse/pressemeldinger 

For mer informasjon:

Andreas Halvorsen
Mobil: +1 (561) 332 6904
ahalvorsen59@gmail.com

Øyvind Rojahn
Toppidrettssjef Norges Golfforbund
Mobil: 934 57 044
E-post: oyvind.rojahn@golfforbundet.no 

Tom Rosenvinge
Kommunikasjonssjef Norges Golfforbund
Mobil: 93 02 88 66
tom.rosenvinge@golfforbundet.no 

Om Team Norway Golf

Team Norway Golf er Norges Golfforbunds toppidrettssatsing med mål om å utvikle regionale elitemiljøer, samt gjøre utøvere i stand til å etablerer seg på et høyt internasjonalt nivå tilsvarende topp 250 på verdensrankinger. Utøvere som tar del i Team Norway Golf får tilgang til NGFs støtteapparat bestående av coacher, fysioterapeut/fysisk trener og lege. Utøvere mottar også støtte til treningssamlinger og turneringer i tillegg til å nyte godt av utstyrsavtaler med samarbeidspartnere.

Om Norges Golfforbund

Norges Golfforbund (NGF) er det fjerde største særidrettsforbundet i norsk idrett, med rundt 120.000 medlemskap fordelt på 174 golfklubber og 165 golfbaner. Forbundet tilrettelegger for et golftilbud til barn, unge og bredden. I tillegg er NGF ansvarlig for en toppidrettssatsing fordelt på proffsatsingen Team Norway Golf, samt utvikling av amatørspillere. Forbundet rapporterer til Golftinget som består av representanter fra landets golfklubber. Se www.golfforbundet.no 

Til toppen