Bør komme nye topplasseringer

Norske herrer vil være med i tetkampen når Challenge Tour spilles i Belgia. Suzann «Tutta» Pettersen er tilbake i Canada der hun vant for to år siden.

Fire norske på Challenge Tour i Belgia

Team Norway stiller med de samme fire utøverne når Challenge Tour denne uken har forflyttet seg fra Sveits til Belgia. Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK), Aksel Olsen (Stavanger GK), Eirik Tage Johansen (Stavanger GK) og Jarand Arnøy (Fana GK) spiller KPMG Trophy 8-11. juni. De to sistnevnte noterte begge sesongbeste da de delte syvendeplassen forrige uke.

Jeg er veldig godt fornøyd med en topp ti-plassering i min første Challenge Tour noensinne. Ny sjanse på Challenge Tour denne uken, og jeg håper å bygge videre på forrige ukes spill og en ny topplassering, sier Arnøy.

Forrige uke var litt skuffende, men lærerik. Det er veldig motiverende å se når andre Team Norway medlemmer spille bra, noe som gir meg et ekstra indre driv om å vær en av de som kommer høyt på listen, sier Olsen.

To norske spiller LPGA

Både Suzann Pettersen (Oslo GK) og Caroline Westrup (Bærum GK) spiller denne ukes Manulife LPGA Classic som spilles i Ontario, Canada. Pettersen vant turneringen i 2015.

Symetra Tour

Marita Engzelius (Oslo GK) er denne uken i Indiana der hun spiller Four Winds Invitational.

Jeg tar med mye positivt fra forrige uke selv om jeg misset cutten med et slag. Spillet blir bedre for hver dag som går og jeg ser virkelig frem til turneringen denne uken som spilles på Blackthorn Golf Club. Banen er virkelig bra, så det blir gøy, sier Engzelius.

Øvrige Team Norway-utøvere spiller ikke turnering denne uka.

Til redaksjonen:

For livescoring:

Challenge Tour:
https://www.europeantour.com/en/challengetour/tournaments/2017/kpmg-trophy/#leaderboard 

LPGA Tour: http://www.lpga.com/tournaments/manulife-lpga-classic/leaderboard 

Symetra Tour: http://www.symetratour.com/leaderboard

For mer informasjon:

Jon Karlsen
Head Coach Team Norway
Mobil: 404 54 550
jon.karlsen@golfforbundet.no

eller

Tom Rosenvinge
Kommunikasjonssjef Norges Golfforbund
Mobil: 93 02 88 66
tom.rosenvinge@golfforbundet.no

Om Norges Golfforbund

Norges Golfforbund (NGF) er det fjerde største særidrettsforbundet i norsk idrett, med over 100.000 medlemskap fordelt på 180 golfklubber og 168 golfbaner. Forbundet tilrettelegger for et golftilbud til barn, unge og bredden. I tillegg er NGF ansvarlig for en toppidrettssatsing fordelt på proffsatsingen Team Norway og utvikling av amatørspillere. Forbundet rapporterer til Golftinget som består av representanter fra landets golfklubber. Se www.golfforbundet.no

Om Team Norway

Team Norway er Norges Golfforbunds toppsatsing på profesjonelle utøvere som har som mål å få frem spillere som kvalifiserer seg til Olympiske leker, eller etablerer seg på et høyt internasjonalt nivå. Utøvere på Team Norway får tilgang til golftrenere, fysioterapeut/fysisk trener, mentaltrener og lege. Utøvere kan i tillegg nyte godt av utstyrsavtaler med Abacus og Callaway.

Team Norway har et sportslig opplegg med fokus på treningssamlinger, primært på hovedbasen Mar Menor. I tillegg følges utøvere opp under turnering og individuell trening. For mer informasjon, se https://www.golfforbundet.no/spiller/toppidrett/ 

Til toppen