EM for funksjonshemmede

Fire norske spillere klare for EM i portugal

Søndag starter European Championship for Golfers with Disability (EM for funksjonshemmede). Årets mesterskap arrangeres på Amendoeira Golf Resort i Portugal fra 22. til 24. august, hvor fire norske spillere deltar:

  • Fredrik Fjæraa, Gamle Fredrikstad GK
  • André Toth, Atlungstad GK
  • Stian Halvorsen, Larvik GK
  • Kent Daniel Danielsen, Miklagard GK


Turneringen spilles på O´Connor Jnr. Course, mesterskapsbanen som åpnet på Algarve-kysten i 2008 og fikk sitt navn etter banearkitekt og tidligere Europatour-spiller Christy O´Connor Jr.

Den nye europamesteren skal kåres i løpet av tre 18-hullsrunder med slagspill brutto. 55 herrespillere fra hele Europa har kvalifisert seg til årets EM. Og med norske øyne hviler det en viss forventning til Fredrik Fjæraa, som deltar i sitt før EM for funksjonshemmede.

Fjæraa vant med god margin under Norgesmesterskapet på Miklagard i starten av august. Dermed forsvarte han sin NM-tittel fra 2020, og fulgte opp triumfen fra NM Match i juni.

Gamle Fredrikstad-spilleren er i øyeblikket nummer 11 på verdensrankingen for funksjonshemmede (WR4GD Gross). Også de andre norske EM-deltagerne hevder seg godt i rangeringen av de 334 beste golfspillerne med funksjonshemming i verden. Stian Halvorsen ligger på 35. plass, Kent Daniel Danielsen er nummer 50, og André Toth 95.

til redaksjonen:

Bilder av Fredrik Fjeraa, samt medlajevinnere fra NM (Fredrik Fjeraa, Kent Daniel Danielsen og André Toth), kan lastes ned HER Foto: B.Ward

For mer informasjon:

Gøril Hansen
Inkluderingskonsulent Norges Golfforbund
Mob: 995 76 525
goril.hansen@golfforbundet.no 

Tom Rosenvinge
Kommunikasjonssjef Norges Golfforbund
Mobil: 93 02 88 66
tom.rosenvinge@golfforbundet.no 

Om Norges Golfforbund

Norges Golfforbund (NGF) er det fjerde største særidrettsforbundet i norsk idrett, med rundt 120.000 medlemskap fordelt på 174 golfklubber og 165 golfbaner. Forbundet tilrettelegger for et golftilbud til barn, unge og bredden. I tillegg er NGF ansvarlig for en toppidrettssatsing fordelt på proffsatsingen Team Norway Golf, samt utvikling av amatørspillere. Forbundet rapporterer til Golftinget som består av representanter fra landets golfklubber. Se www.golfforbundet.no 

Til toppen