Går for Major

Daffinrud og Stavnar er i Frankrike for å kvalifisere seg til Major-turneringen Evian Championship. På Challenge Tour er fire norske med i startfeltet.

Challenge Tour i Sveits

Et stort norsk startfelt preger denne ukes Challenge Tour som spilles i Sveits 1-4. juni. Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) og Eirik Tage Johansen (Stavanger GK) har fått selskap av Jarand Arnøy (Fana GK) og Aksel Olsen (Stavanger GK).

Forrige uke ble ikke det beste resultatmessig, men det er mye potensiale i spillet. Denne uken spiller vi på en bane det er veldig viktig å være bra fra tee. Utslagene pleier å være mitt beste våpen, så jeg satser på at det skal hjelpe meg til en god plassering i min første Challenge-turnering, sier Arnøy.

Kvalifisering til Evian Masters

Tonje Daffinrud og Madelene Stavnar (begge Vestfold GK) er begge på plass i Frankrike når Jabra Ladies Open spilles 1-4.juni. Turneringen inngår i LET Access Series (under-touren til LET), og fungerer som kvalifisering til Major-turneringen Evian Championship som spilles i september. De to beste denne uken kvalifiserer seg til storturneringen.

Jeg har hatt tre gode uker hjemme og gleder jeg meg veldig til turneringspill igjen. Det blir gøy å spille Evian Golf Resort hvor Evian Championship går senere i år, sier Daffinrud.

Forrige ukes turnering i Sverige var spillet egentlig greit, men jeg var ikke god nok med vinden og forholdene. Jeg gleder meg til ny turnering og kvalifisering til Evian, sier Stavnar som reiser til England i neste uke for å spille kvalifiseringen til US Women’s Open.

Symetra Tour

Marita Engzelius (Oslo GK) er i New York der hun spiller Fuccillo Kia Classic of NY 2-4. juni.

Nordic League i Danmark

Ingen god start på Christian Aronsen (Miklagard GK) som denne uken spiller Jyske Bank PGA Championship i Silkeborg. Aronsen måtte tåle en 82-runde i gårsdagens åpningsrunde, og er avhengig av å bruke dagens runde til å spille seg godt oppover i feltet. Totalt ti norske spiller turneringen.

Øvrige Team Norway-utøvere spiller ikke turnering denne uka.

Til redaksjonen:

For livescoring:

Challenge Tour: https://www.europeantour.com/en/challengetour/tournaments/2017/swiss-challenge-presented-by-asg/#leaderboard

Nordic League: http://eccotour.org/scores/#/competition/990757/leaderboard

LET Access: http://www.access.letscoring.com/leaderboard/2973/

Symetra Tour: http://www.symetratour.com/leaderboard

For mer informasjon:

Jon Karlsen
Head Coach Team Norway
Mobil: 404 54 550
jon.karlsen@golfforbundet.no

eller

Tom Rosenvinge
Kommunikasjonssjef Norges Golfforbund
Mobil: 93 02 88 66
tom.rosenvinge@golfforbundet.no

Om Norges Golfforbund

Norges Golfforbund (NGF) er det fjerde største særidrettsforbundet i norsk idrett, med over 100.000 medlemskap fordelt på 180 golfklubber og 168 golfbaner. Forbundet tilrettelegger for et golftilbud til barn, unge og bredden. I tillegg er NGF ansvarlig for en toppidrettssatsing fordelt på proffsatsingen Team Norway og utvikling av amatørspillere. Forbundet rapporterer til Golftinget som består av representanter fra landets golfklubber. Se www.golfforbundet.no

OM TEAM NORWAY

Team Norway er Norges Golfforbunds toppsatsing på profesjonelle utøvere som har som mål å få frem spillere som kvalifiserer seg til Olympiske leker, eller etablerer seg på et høyt internasjonalt nivå. Utøvere på Team Norway får tilgang til golftrenere, fysioterapeut/fysisk trener, mentaltrener og lege. Utøvere kan i tillegg nyte godt av utstyrsavtaler med Abacus og Callaway.

Team Norway har et sportslig opplegg med fokus på treningssamlinger, primært på hovedbasen Mar Menor. I tillegg følges utøvere opp under turnering og individuell trening. For mer informasjon, se https://www.golfforbundet.no/spiller/toppidrett/

Til toppen