Garmin minitour fortsetter - Stjernespekket startfelt på Kongsvinger

Samtidig som Viktor Hovland og Kristoffer Ventura herjer på PGA-touren, er resten av den norske golfeliten samlet på Kongsvinger denne uka. Tidenes største og beste startfelt i Garmin Norgescup kjemper om en premiepott på over halvannen million kroner.

Golf er en av idrettene som virkelig er i medvind om dagen. I første halvår har norske golfklubber fått over 16.000 nye medlemmer, og aldersgruppen 20-35 år er den som øker mest. I samme periode har Viktor Hovland spilt seg inn blant de femti beste på verdensrankingen, og i helgen var han helt i toppen sammen med Kristoffer Ventura på den amerikanske PGA-touren. Og oppturen stopper ikke der.

Denne uka er de øvrige norske golfproffene samlet på Kongsvingers Golfklubb på Liermoen. Når de fleste internasjonale turneringene nå er avlyst som følge av pandemien, har de profesjonelle spillerne fått et godt alternativ med Garmin Minitour, som består av tre turneringer med en samlet premiepott på 1 515 600 kroner.

Elias Bertheussen (Byneset GK) og Karoline Lund (Losby GK) stakk av med seieren da touren startet med NM Match på Atlungstad siste uka i juni. Begge vil jages av sterke konkurrenter når Garmin Minitour fortsetter på Kongsvinger og avsluttes med NM på Holtsmark fra 30. juli.

Blant forhåndsfavorittene på damesiden finner vi Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK) og Tonje F. Daffinrud (Vestfold GK). I tillegg vil Celine Borge (Vestfold GK), Stina Resen (Oslo GK) og Madelene Stavnar (Vestfold GK) ha ambisjoner om å gjøre det skarpt.

På herresiden er Espen Kofstad (Oslo GK), Kristoffer Reitan (Oslo GK), Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK), Andreas Halvorsen (Larvik GK) og Eirik Tage Johansen (Sola GK) store navn å se opp for.

Mandag var det sterke startfeltet på plass for innspill og forberedelser. Tirsdag starter turneringen som spilles over tre runder på tre dager.

For mer informasjon og akkreditering:

Rolf Karlsen
Turneringskonsulent Norges Golfforbund
Mobil: 982 94 999
E-post: rolf.karlsen@golfforbundet.no 

Om Norges Golfforbund

Norges Golfforbund (NGF) er det fjerde største særidrettsforbundet i norsk idrett, med over 100.000 medlemskap fordelt på 180 golfklubber og 168 golfbaner. Forbundet tilrettelegger for et golftilbud til barn, unge og bredden. I tillegg er NGF ansvarlig for en toppidrettssatsing fordelt på proffsatsingen Team Norway og utvikling av amatørspillere. Forbundet rapporterer til Golftinget som består av representanter fra landets golfklubber. Se www.golfforbundet.no

Til toppen