Marianne Skarpnord trekker seg fra Tokyo-OL

- Veldig synd, men så brutal er den internasjonale golfen, uttaler golfpresidenten.

Marianne Skarpnord (Moss og Rygge GK) meddeler at hun trekker seg fra OL i Tokyo.

- OL har alltid vært et mål for meg. Jeg var så privilegert å få representere Norge under OL i Rio i 2016, så det er etter grundige overveielser og med tungt hjerte jeg har meddelt golfforbundet og Olympiatoppen at jeg trekker meg fra lekene i Tokyo, sier Marianne Skarpnord.

Marianne Skarpnord har vært Norges beste kvinnelige golfer siden februar 2019. Hun spiller til daglig på Ladies European Tour (LET), og har de siste fire årene vært godt innenfor det internasjonale golfforbundets (IGF) krav for kvalifisering til OL i Tokyo.

Etter flere uker med godt spill på LET står Marianne Skarpnord blant annet med en seier og en fjerdeplass, noe som har løftet henne opp til en fjerdeplass på den totale resultatlisten (Order of Merit) så langt i sesongen. Det plasserer henne samtidig i en posisjon der hun har mulighet til å vinne sammenlagt ved sesongslutt, forutsatt at hun gjør det bra også på de kommende store turneringen. Utfordringen er at flere av disse kolliderer med OL i Tokyo.

- Det er Ladies European Tour som er arbeidsplassen min. Slik programmet er lagt opp og sesongen har vært så langt, er situasjonen at jeg må velge mellom OL-deltakelse og muligheten til å vinne LET. Det handler om økonomi til å fortsette satsingen etter en tung koronaperiode uten turneringer, muligheter for å kunne spille Solheim Cup, samt tilgang til LPGA i 2022, fortsetter Skarpnord.

Norges Golfforbund (NGF) skulle veldig gjerne sett Skarpnord i Tokyo.

- Vi beklager avgjørelsen og skulle helst sett at Marianne representerte Norge i Tokyo. Når det er sagt, er det viktig også å ha forståelse for den spesielle situasjonen profesjonelle golfere står i. De er selv ansvarlig for å finansiere sin egen satsing, hovedsakelig gjennom innspilte pengepremier på de internasjonale tourene. I motsetning til herrene, er det langt fra så økonomisk gunstig å være kvinnelig golfer på europeisk toppnivå, sier president i NGF, Egil Hatling.

Hatling etterlyser bedre tilrettelegging fra de internasjonale tourene.

- Når golf er på OL-programmet, er det viktig at de store tourene som PGA, LPGA, European Tour og LET i så stor grad som mulig freder OL-perioden slik at de beste utøverne kan stille uten å risikere å gå glipp av sammenlagtseire. Når LET legger store turneringer samtidig som OL, setter de utøvere i en veldig vanskelig situasjon. Det blir litt som om det skulle arrangeres verdenscup i langrenn med doble poeng samtidig som OL, fortsetter Hatling.

Golfforbundet vil ta opp situasjonen med både IGF og LET i tiden som kommer.

Foto:

Bildet av Marianne Skarpnord kan benyttes i redaskjonelle sammenhenger mot kreditering Tengs/NGF, og kan lastes ned her: https://we.tl/t-kpVDs1Hio4 

For mer informasjon:

Egil Hatling
President Norges Golfforbund
Mobil: 928 10 150
egil.hatling@golfforbundet.no 


Tom Rosenvinge
Kommunikasjonssjef Norges Golfforbund
Mobil: 93 02 88 66
tom.rosenvinge@golfforbundet.no 

Order of merit, ladies european tour:

https://ladieseuropeantour.com/costa-del-sol-order-of-merit/ 

Om Norges Golfforbund

Norges Golfforbund (NGF) er det fjerde største særidrettsforbundet i norsk idrett, med rundt 120.000 medlemskap fordelt på 174 golfklubber og 165 golfbaner. Forbundet tilrettelegger for et golftilbud til barn, unge og bredden. I tillegg er NGF ansvarlig for en toppidrettssatsing fordelt på proffsatsingen Team Norway Golf, samt utvikling av amatørspillere. Forbundet rapporterer til Golftinget som består av representanter fra landets golfklubber. Se www.golfforbundet.no 

Til toppen