Medlemsrekord i Golf-Norge: – Aktiviteten har aldri vært større

Akkurat nå er det er flere medlemmer og det spilles mer golf i norske golfklubber enn noen gang før.

Det har lenge vært omtalt som en ny golf-boom, og nå har oppturen også passert alle tidligere rekorder. Oppdaterte tall fra Norges Golfforbund (NGF) viser at norske golfklubber i starten av september passerte 126.000 medlemskap.

– Det er tidenes høyeste medlemstall. Norske golfklubber har aldri hatt flere medlemmer, og det er spesielt yngre målgrupper som viser økende interesse. For første gang er snittalderen på norske golfspillere under 50 år, og utviklingen er naturligvis svært gledelig, sier president i Norges Golfforbund Egil Hatling.

Den forrige rekorden skriver seg fra 2009 da norske golfklubber hadde 125.388 registrerte medlemskap. Deretter falt medlemstallet i ti sammenhengende år – fram til 2019 – da antallet var nede i 95.436.

– Det er flere årsaker til det kraftige oppsvinget, mener golfpresidenten.

– Som utendørsidrett der aktiviteten foregår med eget utstyr på store områder, hadde vi gode forutsetninger da pandemien rammet samfunnet. Samtidig velger vi å tro at vi sammen med klubbene har gjort mye riktig de siste årene. Og i tillegg har vi fått fram en ny verdensstjerne i Viktor Hovland, som gir økt oppmerksomhet og inspirerer oss alle.

For det er mer enn medlemstallet som har skutt i taket. Også aktiviteten er høyere enn noen gang. I 2020 ble det bestilt over 1,8 millioner golfrunder på norske baner, en økning på hele 92% fra året i forveien. Likevel er fjorårets rekord i ferd med å bli slått.

Med fire måneder igjen av 2021, er det registrert nærmere 1,6 millioner runder på norske baner. Aktiviteten er 11 % høyere enn på tilsvarende tid i fjor.

– Det er fantastiske tall. Men tidligere oppturer har lært oss at ingenting vokser inn i himmelen av seg selv. Med økt press på banene, større kamp om starttidene og mange nye medlemmer som skal finne seg til rette, har vi fått nye utfordringer som vi må ta på alvor, poengterer Hatling.

For den gledelige oppturen kan bli like kortvarig som den forrige golfboomen hvis de nye golferne ikke følges opp, mottar trening, opplever mestring – og inkluderes i gode klubbmiljøer.

– Flere spillere og mer aktivitet i Golf-Norge betyr økte inntekter for både klubbene og forbundet. Og vi har gode planer for å investere dem i mer og bedre aktivitet, forsikrer presidenten.

– I vår nye virksomhetsplan har vi klare mål for veien videre. Vi skal jobbe hardt for å beholde alle de nye golferne. Få med oss flere barn og unge, spesielt jenter og kvinner. Ha profesjonelle spillere av begge kjønn på høyt internasjonalt nivå. Forbedre rammebetingelsene for klubber og forbund. Og utvikle miljøene slik at ansatte, frivillige og aktive blir værende i golfen.

Samtidig skal golfsporten i Norge rigges for framtiden.

– Hele samfunnet er inne i en digital omstilling som har skutt fart gjennom pandemien. Den utviklingen vil også vi være med på. Som forbund er det vår jobb å utvikle verktøy og tjenester som kommer klubber og spillere til gode. Vi er allerede i gang med arbeidet, avslutter Egil Hatling.

Til redaksjonen:

Bilder til redaksjonelt formål kan lastes ned HER. Alle bilder krediteres NGF/B.Ward.

For pressemeldinger fra NGF: http://www.golfforbundet.no/presse/pressemeldinger 

 

For mer informasjon:

Egil Hatling
President Norges Golfforbund
Mobil: 928 10 150
egil.hatling@golfforbundet.no 

Tor-Anders Hanssen
Generalsekretær Norges Golfforbund
Mobil: 99 31 19 22
toranders.hanssen@golfforbundet.no 

Tom Rosenvinge
Kommunikasjonssjef Norges Golfforbund
Mobil: 93 02 88 66
tom.rosenvinge@golfforbundet.no 

Om Norges Golfforbund

Norges Golfforbund (NGF) er det fjerde største særidrettsforbundet i norsk idrett, med rundt 126.000 medlemskap fordelt på 174 golfklubber og 165 golfbaner. Forbundet tilrettelegger for et golftilbud til barn, unge og bredden. I tillegg er NGF ansvarlig for en toppidrettssatsing fordelt på proffsatsingen Team Norway Golf, samt utvikling av amatørspillere. Forbundet rapporterer til Golftinget som består av representanter fra landets golfklubber. Se www.golfforbundet.no 

Til toppen