Tonje Daffinrud legger opp

Etter fem år på Ladies European Tour gleder Vestfold-golferen seg til et liv også utenfor golfen.

Tonje Daffinrud har i en årrekke vært en av Norges beste kvinnelige golfere etter Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord. Hun kan se tilbake på flere år på aldersbestemte landslag med representasjon i EM, VM og Junior Solheim Cup, samt college-spill i USA.

- Beslutningen har modnet seg over tid selv om OL har holdt meg gående. Skal du hevde deg internasjonalt må du være hundre prosent motivert, og jeg har merket at jeg er klar for å se hva livet kan by på også utenfor golfen. Da føles det riktig å gi seg nå, sier Tonje Daffinrud.

I 2014 spilte Daffinrud seg inn på Ladies European Tour. Siden har hun spilt fast på touren der hun kan se tilbake på tre topp-10-plasseringer. Hun kan skilte med til sammen med fire profesjonelle seirer i karrieren, en kongepokal 2016, deltagelse i fire British Open, samt OL-deltagelse i Tokyo i august.

- Vi ønsker å berømme Tonje for en flott karriere og de mange gode golføyeblikkene hun har gitt oss. Samtidig har vi full forståelse for avgjørelsen, og ønsker henne lykke til videre, sier idrettssjef Øyvind Rojahn i Norges Golfforbund.

Se for øvrig utfyllende intervju på norskgolf.no

Til redaksjonen:

Bildet kan benyttes redaksjonelt mot kreditering IGF (International Golf Federation): Trykk HER for nedlasting.

For mer informasjon:

Tonje Daffinrud
Mobil: 922 97 591
tonje.daffinrud@gmail.com 

Øyvind Rojahn
Toppidrettssjef Norges Golfforbund
Mobil: 934 57 044
oyvind.rojahn@golfforbundet.no 

Tom Rosenvinge
Kommunikasjonssjef Norges Golfforbund
Mobil: 93 02 88 66
tom.rosenvinge@golfforbundet.no 

Om Norges Golfforbund

Norges Golfforbund (NGF) er det fjerde største særidrettsforbundet i norsk idrett, med rundt 125.000 medlemskap fordelt på 174 golfklubber og 165 golfbaner. Forbundet tilrettelegger for et golftilbud til barn, unge og bredden. I tillegg er NGF ansvarlig for en toppidrettssatsing fordelt på proffsatsingen Team Norway Golf, samt utvikling av amatørspillere. Forbundet rapporterer til Golftinget som består av representanter fra landets golfklubber. Se www.golfforbundet.no 

Til toppen