Uttak til verdensmesterskapet i golf

Seks utøvere representerer Norge i lag-VM i Paris.

Norges Golfforbund har tatt ut følgende utøvere til å representere Norge i lag-VM for damer (World Amateur Team Championship), også kalt Espirito Santo Trophy, som finner sted i Paris 24-27.august:

Mia Sandtorv Lussand, Fana GK 
Lussand er for tiden nummer 201 på verdensrankingen for amatører (WAGR). Hun kan vise til en femteplass i årets French U-21 Ladies Championship, og hadde i 2021 en snittscore på 72,22.

Vilde Marie Nystrøm, Stavanger GK
Nystrøm er for tiden nummer 302 på verdensrankingen for amatører (WAGR). Hun kan vise til en 12. plass i årets Portuguese Ladies, og har så langt i år en snittscore på 73,2.

Silje Torvund Ohma, Fana GK
Omha er for tiden nummer 350 på verdensrankingen for amatører (WAGR). Hun kan vise til en syvende plass i årets Portuguese Ladies og en niende plass i årets French U-21 Ladies Championship. Hennes snittscore er så lagt i år 72,8.

Norges Golfforbund har også tatt ut følgende utøvere til å representere Norge i lag-VM for herrer, også kalt Eisenhower Trophy, som finner sted i Paris 31.august til 3. september:

Bård Skogen, Haugesund GK
Skogen er for tiden nummer 51 på verdensrankingen for amatører (WAGR). Han har så langt i år tre topp-10 plasseringer med en andreplass på The Amir Ari Invitational som beste resultat. 

Mats Ege, Stavanger GK
Ege er for tiden nummer 129 på verdensrankingen for amatører (WAGR). Han har så langt i år tre topp-10 plasseringer med en niendeplass på European Amateur Championship og en syvendeplass på St Andrews Links Trophy som beste resultat.

Herman Wibe Sekne, Oslo GK
Sekne er for tiden nummer 147 på verdensrankingen for amatører (WAGR). I 2021 vant han to NCAA divisjon 1-turneringer, og har så langt i år fire topp-10 plasseringer.

VM for amatører er det eneste offisielle verdensmesterskap i golf. Turneringen spilles hvert annet år som en slagspillturnering over 72 hull fordelt på fire dager. Hver nasjon kan stille med inntil tre spillere, og det er de to beste scorene fra hver dag som teller.

Til redaksjonen:

  • Landslagstrenere Geoff Dixon og Hans Åberg, samt toppidrettssjef Øyvind Rojahn er til stede og tilgjengelig under turneringen.
  • For bilder, ta kontakt med kommunikasjonssjef.
  • For mer informasjon om turneringen: https://www.igfgolf.org/watc/watc-2022-france  


For mer informasjon:

Øyvind Rojahn 
Toppidrettssjef Norges Golfforbund 
Mobil: 934 57 044 
oyvind.rojahn@golfforbundet.no    

eller 

Geoff Dixon 
Team Norway Coach (damer) Norges Golfforbund     
Mobil: 488 54 078 
geoff.dixon@golfforbundet.no    

eller

Hans Åberg
Team Norway Coach (herrer) Norges Golfforbund
Mobil: 982 55 634
hans.aberg@golfforbundet.no  

eller

Tom Rosenvinge
Kommunikasjonssjef Norges Golfforbund
Mobil: 93 02 88 66
tom.rosenvinge@golfforbundet.no  

Om Norges Golfforbund

Norges Golfforbund (NGF) er det fjerde største særidrettsforbundet i norsk idrett, med over 100.000 medlemskap fordelt på 180 golfklubber og 168 golfbaner. Forbundet tilrettelegger for et golftilbud til barn, unge og bredden. I tillegg er NGF ansvarlig for en toppidrettssatsing fordelt på proffsatsingen Team Norway og utvikling av amatørspillere. Forbundet rapporterer til Golftinget som består av representanter fra landets golfklubber. Se www.golfforbundet.no

Til toppen