Hva skjer med mitt handicap i overgangen til nytt handicapsystem?

Handicaptellende runder registrert i GolfBox i perioden 1. januar 2017 til 29. februar 2020 blir brukt til å beregne nytt handicap, og resultatene fra denne perioden blir omregnet til det handicapet du spilte til i de rundene. For at en runde skal kunne bli brukt i overgangen må følgende data være tilgjengelig for runden:

  • Bruttoscore eller Stableford-poengsum, og
  • Banens par, og
  • Baneverdi, og
  • Slopeverdi

Ditt nye handicap blir da gjennomsnittet av de åtte beste av de siste 20 rundene i denne perioden.

NB! En runde hvor det bare er registrert en Stableford-poengsum inneholder ikke nok informasjon til at det kan bli beregnet hvilket handicap det ble spilt til i den runden.

Hva skjer om jeg har færre enn 20 runder registrert før overgangen?

Dette løser systemet automatisk ved at gjennomsnittet blir beregnet på et færre antall runder, i forhold til hvor mange runder du har registrert. Dette er det en egen beregningstabell på.

Eksempel: Hvis du har 9 runder blir gjennomsnittet beregnet ut ifra de beste 3 rundene.

Denne tabellen blir også benyttet inntil en spiller har registrert 20 eller flere runder.

Spillere med 0-19 runder registrert får én fiktiv runde lagt inn som tilsvarer et resultat likt EGA handicap + 2,0. Denne fiktive runden medfører at det ikke blir så stor forskjell mellom "gammelt" EGA handicap og nytt WHS handicap.

For spillere som ikke har noen runder registrert i det hele tatt vil nytt handicap bli det samme som gammelt EGA handicap, pga. den fiktive runden.

Jeg har bare registrert Stableford-poengsum på mine runder i GolfBox. Kan disse brukes til å beregne nytt handicap?

Hvis det i tillegg til Stableford-poengsum er registrert par, baneverdi og slopeverdi kan slike runder bli med i beregningen av nytt handicap.

Kan mitt handicap bli endret mye ved overgangen?

Det er vanskelig å forutsi om eller hvor mye ditt nye handicap blir endret i forhold til ditt "gamle" EGA handicap. Det kan bli høyere, lavere eller det samme. Dette avhenger av hvilke runder du har registrert og hvor mange runder du har registrert.  

Har du hatt som vane å registrere alle runder, både gode og dårlige, har du mest sannsynlig et EGA handicap som gjenspeiler din spillestyrke. Det bør derfor ikke bli så store endringer i ditt nye handicap.

Spillere som er på vei opp i handicap vil generelt få et noe høyere handicap.

Samarbeidspartnere Alle våre samarbeidspartnere er medlem av NGF Club