Gjennomsnitts­beregningen av handicap

Ditt handicap er hele tiden gjennomsnittet av de åtte laveste handicap spilt til av de siste 20. For en spiller som ikke har så mange som 20 runder blir handicapet regnet ut med et gjennomsnitt av færre runder, som tabellen nedenfor viser.

Denne tabellen gjelder både for etablerte spillere med runder i GolfBox (men færre enn 20) og helt nye golfere fra deres første runde:

Antall handicap spilt til i scorearkivet

Handicap spilt til som inkluderes i beregningen av handicap

Justering

1

Den laveste

-2,0

2

Den laveste

-2,0

3

Den laveste

-2,0

4

Den laveste

-1,0

5

Den laveste

0

6

Snittet av de laveste 2

-1,0

7 eller 8

Snittet av de laveste 2

0

9 til 11

Snittet av de laveste 3

0

12 til 14

Snittet av de laveste 4

0

15 eller 16

Snittet av de laveste 5

0

17 eller 18

Snittet av de laveste 6

0

19

Snittet av de laveste 7

0

20

Snittet av de laveste 8

0

Siden gjennomsnittet hele tiden baseres på de beste rundene vil en dårlig runde mest sannsynlig ikke påvirke handicap (er ikke blant de åtte beste) og dette betyr at det ikke er "farlig" å registrere en dårlig runde.

For at handicap skal bli riktig er det en forutsetning at alle handicaptellende runder blir registrert, både gode og dårlige og de man spiller til handicap.

Hva beregnes gjennomsnittet på?

Gjennomsnittet beregnes på et begrep som kalles «Handicap spilt til» (Score Differential). Det er det handicapet du faktisk spilte til på runden. Du behøver ikke å regne ut dette for det gjør GolfBox automatisk etter at du har registrert din score, antall slag, hull for hull, i GolfBox.

Hvis du f.eks. har handicap 21,6, men spilte til handicap 19,1 i den runden, er det verdien 19,1 som blir lagret som én av de siste 20 scorene.

 

 

Til toppen