2023 Special Olympics World Games (Berlin 2023) er et idrettsarrangement for personer med utviklingshemning, og arrangeres i Berlin fra 17.-25. juni 2023.

I løpet av ni dager skal 7000 idrettsutøvere fra 170 nasjoner konkurrere i 26 idretter. Norge stiller med totalt 55 utøvere i idrettene håndball, basketball, badminton, turn, rytmisk gymnastikk, riding, friidrett, svømming, judo, bowling og golf.

Norges Golfforbund (NGF) tar ut golfspillere til Berlin 2023. NIF/Special Olympics Norge har hovedansvar for den norske deltakelsen og er hovedledere til arrangementet. Spillerne representerer Norge, NIF/Special Olympics Norge og NGF.

Kvote

NGF har kvote på totalt seks spillere hvorav to er unified partnere:

• Level 2 (9 hull Unified): Ett lag - damer
  • Level 3 (18 hull Unified): Ett lag – herrer
  • Level 4 (9 hull individuelt): En spiller - herre
  • Level 5 (18 hull Individuelt): En spiller – herre

Det kan i tillegg være aktuelt å ta ut reserver.

Uttakskriterier

Felles for alle idrettene
  • Utøvere må være medlemmer av et idrettslag i norsk idrett, i det enkelte særforbund.
  • Utøverne må trene og konkurrere regelmessig.
  • Treningen må foregå jevnlig hele året, helt frem til avreisedato.
  • Utøverne bør være i aldersgruppen 16 – 35 år.
  • Utøvere må kunne reise uten egne ledsagere.
  • Det er ønskelig med utøvere som ikke tidligere har deltatt i Special Olympics verdensleker.
Golf
  • Utøvere bør delta i Special Olympics Unified Foursome 2022.
  • Utøvere må jevnlig spille turneringer i egen klubb, lokalt, regionalt eller NGFs forbundsturneringer.
  • Utøvere som skal delta i level 3 og level 5 må ha spilt turneringer over 18 hull.
  • Utøvere må delta på felles aktiviteter i regi av NGF og NIF/Special Olympics Norge som en del av forberedelsene til Berlin 2023:
    • Høst 2022 - dagsamling for aktuelle utøvere (NGF).
    • Vår 2023 - helgesamling for troppen (NIF/Special Olympics Norge).

Kostnader

Der er ingen kostnader knyttet til deltakelse i selve arrangementet, men det kan påløpe kostnader til golfspesifikke aktiviteter i forkant av arrangementet.

Gøril Hansen

Inkluderingskonsulent 995 76 525 e-post