Golf er en idrett som passer for de aller fleste, og det er enkelt å forstå hva spillet går ut på:

Ved hjelp av golfkøller skal ballen slås fra et bestemt sted til et annet. Golf en av de største idrettene i Norge. Mer enn 10.000 barn og unge har allerede begynt med golf, og det er plass til flere.

Spill golf på skolen!

Norges Golfforbund har utviklet et skolekort for bruk i grunnskolen. Øvelsene på skolekortet minner mye om minigolf med utslagssted og mål innenfor et lite område. Golf er en idrett der elevene får trent på mange ferdighetsområder:

  • Kølle og ballbehandling.
  • Konsentrasjon, koordinasjon og balanse.
  • Selvstendighet gjennom ansvar for eget resultat.

Golf kan spilles både individuelt og på lag med andre. Som lærer vil du garantert bli overrasket over hvor mange elever som blir hekta på golf!

La golf bli en naturlig aktivitet i gymtimer og friminutter – inne og ute!

Skolekortet gir deg en rekke enkle øvelser som kan gjennomføres i gymsal. Når alle er blitt kjent med spillet innendørs, er det ikke så mye som skal til for å lage en egen ”golfbane” i skolegården. Arranger skolemesterskap i golf, gjerne som lagspill, etter enkle regler og retningslinjer!

Besøk en golfklubb!

Mange golfklubber tar imot skoleklasser og gir elever og lærere en innføring i golf. Ta kontakt med en golfklubb i nærheten og spør om dere kan få komme på besøk! Hva med å legge skoleavslutningen til golfklubben?

Her finner dere en oversikt over norske golfklubber.

Materiell for Golf i skolen

  • Skolepakke. Hefte og DVD med instruksjon og øvelser. Lærerveileder for øvelsene på skolekortet. I tillegg 30 stk skolekort og 30 stk linjaler til dem som har testet ut alle øvelsene på kortet.
  • Utstyrsbag TriGolf. 10 plastkøller, 10 plastputters, myke baller av varierende slag, kjegler og blink.
  • Barn og Golf utstyrsbag

Materiell fåes kjøpt gjennom Idrettsbutikken

Kurs og opplæring

Mange golfklubber gir elever og lærere en innføring i golfspillet. Ta kontakt med en klubb i nærheten av der du bor for mer informasjon.

Dokumenter

Samarbeidspartnere Alle våre samarbeidspartnere er medlem av NGF Club