Noe du savner?

Noe du savner eller ikke finner på sidene? Ta kontakt.

Hjem » Klubb » Anlegg » Grøntfaglig

Grøntfaglig

Nytt soppmiddel

NGF har på vegne av golfklubbene søkt Mattilsynet om såkalt off-label godkjenning av soppmiddelet Acanto Prima.

Middelet er nå godkjent til bruk på golfbaner i Norge frem til 31.12.2017. Dette soppmiddelet er til bruk mot overvintringssopp og mot brunflekk som kan oppstå i vektsesongen.

Antall behandlinger er begrenset til en behandling per sesong. Dosering og påføring står på tilleggsetikett (se vedlegg). I tillegg skal alle brukerne skrive ut og signere ansvarserklæring (se vedlegg). Denne informasjonen skal oppbevares på klubben for eventuell kontroll av Mattilsynet.

Temaskriv

NGF har i samarbeid med Bioforsk Øst Landvik utarbeidet temaskriv vedrørende bygging og drift av golfbaner (se vedlegg).

Vedlagte filer

Tilleggsetikett Acanto Prima (docx, 18 kb)
Egenerklæring Acanto Prima (doc, 30 kb)
Temaskriv - Valg av gress til golfbaner (pdf, 2 mb)
Temaskriv - Golfens miljøutfordring (pdf, 4 mb)
Temaskriv - Filt og mekanisk vedlikehold (pdf, 855 kb)
Temaskriv - Ugress og sykdommer (pdf, 1 mb)
Temaskriv - Gjødsling og vanning (pdf, 979 kb)
Temaskriv - Drenering og greenkonstruksjon (pdf, 2 mb)

SAMARBEIDSPARTNERE

Spille golfFor golfspillere og de som ønsker å bli det!Klubber og banerEn oversikt over norske golfklubber og -banerTurneringerFinn turneringer som er aktuelle for deg - uansett nivå.ToppidrettToppidrett og talentutvikling er et prioritert satningsområde.
OrganisasjonInformasjon og hjelpemidler for klubbdrift i Norge.TurneringerOversikt og informasjon om turneringerUtdanningInformasjon om kurs- og utdanningstilbudAktivitetHvordan skape en aktiv klubb?AnleggPlanlegging, bygging og drift av golfanlegg

Regionale kompetansesentra:

Ditt regionale kompetansesenter skal bidra til at regionen får flere og bedre trenere, og mer attraktive trenings- og konkurransetilbud. Det skal også bidra til at det blir flere stimulerende treningsanlegg. For at dette skal bli en suksess er det viktig at alle er med og bidrar med sin erfaring og kunnskap.

Her finner du ditt RKS